woensdag 15 oktober 2014

Authenticatie in twee stappen

Wachtwoorden zijn de zwakste schakel in de beveiliging. Authenticatie in twee stappen helpt dit op te lossen. Dankzij authenticatie in twee stappen kunt u ongewenste personen buitensluiten, zelfs als ze uw wachtwoord hebben.

Met authenticatie in twee stappen wordt een extra beveiligingslaag aan uw Google-account toegevoegd. Zo kunt u de kans dat de persoonlijke gegevens in uw account worden gestolen, aanzienlijk beperken. Om zonder toestemming toegang te krijgen tot een account met authenticatie in twee stappen, hebben hackers niet alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig, maar ook uw telefoon.



Hoe het werkt
1 Geef uw wachtwoord op
Wanneer u bij Google inlogt, geeft u zoals u gewend bent uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Google stuurt een sms, een automatische spraakoproep of de Authenticatie App genereert een unieke code. Elke code kan slechts één keer worden gebruikt.



2 Geef de code op die u op uw telefoon heeft ontvangen



Tijdens het inloggen kunt u laten weten niet nogmaals om een code te vragen op die computer. Uw account is nog steeds beveiligd, omdat wel naar codes wordt gevraagd wanneer u of iemand anders via andere computers op uw account probeert in te loggen.

Er zijn meerdere back-upopties voor de momenten dat uw telefoon niet beschikbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten