donderdag 2 oktober 2014

Bekijk en bewerk bestanden uit Microsoft Word, Excel en PowerPoint met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Bekijk en bewerk bestanden voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zonder Office op uw computer te installeren.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een extensie in Chrome installeren. Deze extensie is in Chrome OS trouwens al standaard geïnstalleerd. Zodra de extensie is geïnstalleerd, worden Office-bestanden die je er naartoe sleept in Chrome of die je opent in Gmail, Google Drive en meer, automatisch geopend in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waar je ze kunt bekijken en bewerken.

Je kunt elk bestand opnieuw opslaan in de oorspronkelijke Office-indeling of converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, zodat je nog meer geavanceerde functies kunt gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld anderen uitnodigen de bestanden met je te bewerken, opmerkingen toe te voegen, te chatten en meer.

Ondersteunde bestandstypen:
.doc
.docx
.xls
.xlsx
.ppt
.pptx

Hoe te werk te gaan:

Stap 1
Download de Chrome-extensie voor het bewerken van Office-bestanden met Documenten, Spreadsheets en Presentaties uit de Chrome Web Store.

Stap 2
In Google Drive, klik op de knop Nieuw in de linker bovenhoek en kies Bestand uploaden en selecteer vervolgens een Office-bestand op de harde schijf.

Stap 3
Zoek in Google Drive naar het Office-bestand in Word, Excel of PowerPoint formaat en dubbelklik op de bestandsnaam om het bestand te bewerken.



De benodigde extensie vind je via deze link.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten